پرسش و پاسخ میرحسین با علما، فضلا و روحانیون؛

مگر شعار بردن نفت بر سر سفرههای مردم فراموش شده است؟
میرحسین موسوی در دیدار با جمعی از علما، فضلا و روحانیون در حسینه شماره 2 جماران، به پرسش های شرکت کنندگان پاسخ گفت. وی درباره ی رابطه ی روحانیت و دولت گفت: اگر روحانیت استقلال خود را از دست بدهد برای این مملکت ضایعه است. در دوران نخست وزیری ما جلساتی را با برخی روحانیون داشتم. یک روز آقای مهدوی کنی به من پیغام دادند که نکند این جلسات روحانیت را دولتی کند و من پاسخ گفتم که روحانیون تنها نقد میکنند و ما مشکلات را نقل میکنیم.
وی خاطر نشان کرد: هر قدر که روحانیت مستقل باشد نظام سر افراز تر است، البته این استقلال را مساوی با بیبهره بودن نظام از روحانیت نمیگیرم، اگر برایند عملکرد نظام مثبت باشد به روحانیت کمک خواهد کرد و اگر روحانیت به دولت نقد کند جایگاه خود را حفظ خواهد کرد.
نامزد دهمین دوره ی ریاست جمهوری درباره ی فعالیتهای انتخاباتی خود اظهار کرد: دوستانی به ندای ما پاسخ دادند و در ستاد فعالیت میکنند که من از تکتک آنها تشکر میکنم ولی ما رسانه ی ملی را در اختیار نداریم. اگر رسانه ی ملی نسبت به اخبار ما بیتفاوت بود وضعیت بهتر از این بود، چون آنها یک حرف من را در طول روز میگیرند و با تغییراتی در اخبار ساعت 20:30 پخش میکنند. یک روز من در جلسه ای از کارکردهای مثبت دولت گفتم و در تلویزیون این طور انعکاس یافت که موسوی از سفرهای استانی دولت حمایت کرده است؛ لذا من هم به خاطر ترس از رویه ی رسانهی ملی تصمیم گرفتم که فقط انتقاد کنم.
موسوی همچنین درباره ی استعفای خود در زمان نخستوزیری خاطرنشان کرد: من استعفا کردم چون احساس می کردم نمیتوانم وظایفی را که به عهده دارم به خوبی انجام دهم، امام(ره) نیز نسبت به استعفای من برخورد کردند که در آن برخورد لطفی نهفته است. بعد از جریان استعفا، ایشان چند بار به طور قوی از دولت دفاع کردند که اگر ظنی به دولت داشتند این حمایت صورت نمی گرفت. هر زمان هم که ایشان از دولت حمایت می کردند من میگفتم که لطف امام مربوط به من نیست بلکه مربوط به کل دستگاه اجرایی دولت است. اگر استعفایی انجام گرفته است به خاطر اعتقادات شرعی بوده است و نه شانه خالی کردن از بار مسوولیت.
موسوی درباره ی برنامه های اقتصادی خود گفت: تورمی که الان وجود دارد، مالیاتی است که اغنیا بر فقر بسته اند. این تورم تولید را از بین میبرد، شکاف طبقاتی را به حداکثر میرساند و ضرورت گشتهای پلیس را هم بیشتر میکند چرا که هر چقدر فقر بیشتر باشد بداخلاقی و جرم هم بیشتر میشود.
وی افزود: با این برخورد اقتصادی که دولت چهار سال در آتش تقاضا دمیده است اولویت دولت بعدی پرداختن به تورم خواهد بود، سیاست ما در جهت تک رقمی کردن تورم است. البته من نمیتوانم الان در این مورد قول بدهم چون سیستم آمار در این جامعه کاملا به هم خورده است و پیشبینی بدون اطلاعات دست اول امکانپذیر نیست.
مهندس موسوی درباره ی طرح هدفمند کردن یارانهها اظهار کرد: اگر سیاستهای دولت با هم تناقض داشته باشند کار اقتصادی به انجام نمیرسد، طرح تحول اقتصادی نیز با منظومه ی کارهای دولت متناقض است و این طرح جز خاک نشین کردن مستضعفان و از بین بردن تولید چیزی نداشت؛ مجلس هم در مقابل آن ایستاد.
وی تاکید کرد: اگر مسیر تصمیمگیری ها و دستگاههای مدیریتی احیا شود این مشکلات نیز رفع می شود، هر چند که اینها تصور کردهاند با طرح هدفمند کردن یارانهها بودجهای تامین میشود که در آستانه ی انتخابات مصرف شود اما این به خود طرح هم آسیب زد.
نامزد دهمین دوره ی انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: من با آقای کروبی که با حق کامل وارد صحنه ی انتخابات شده است رفاقت، دوستی و ارتباط دارم و ایشان در روشنگری مردم نقش اساسی دارند. ما با هم گفتگوهایی داشتهایم که انشاا... در این گفتگوها به نتیجه میرسیم اما نباید در مورد بودن یا نبودن دیگری نگرانی وجود داشته باشد، ما تلاش کردهایم که این جمع دوستانه حفظ شود.
میر حسین موسوی به طرح تشکیل کمیته ی صیانت از آرا اشاره کرد و اظهار کرد: من از آقای محتشمیپور تشکر میکنم که در این طرح به ما کمک میکنند. ما قویا خواهیم ایستاد و مواضع خود را برای دفاع از حقوق مردم حفظ خواهیم کرد، هر چند که آگاهی خود مردم بهترین تضمین برای آینده ی انتخابات است.
وی همچنین درباره ی شعارهای انتخاباتی خود گفت: ما شعارهایی غیرعملی نمیدهیم چون این شعارها هم یاس ایجاد میکند و هم غیر شرعی است، مردم نیز شعارها را فراموش نمیکنند. مگر شعار بردن نفت بر سر سفرههای مردم فراموش شده است؟ این طور نیست که کسی در این سطح بتواند شانه خالی کند.
وی درباره ی رابطهی خود با مقام معظم رهبری عنوان کرد: بنده بهترین رابطه را با رهبری دارم و از قانون اساسی تبعیت میکنم. من در طی این بیست سال هم هیچ مشکلی را حس نکردم و در بسیاری از مشورتها و جلسات با رهبر همراه بودم، اما مهم این است که من نمیخواهم از شخصیت رهبر استفاده کنم، من اصولی نظراتم را مطرح میکنم و این مورد توجه همه ی مسوولین نظام از جمله رهبر است.
موسوی نظر خود را در مورد اهالی فرهنگ و هنر این گونه اعلام کرد: حوزههای سیاست، فرهنگ و اقتصاد در هم آمیخته است و عملکرد بد در هر یک از این حوزهها در سایر آنها نیز اثر میگذارد. من به روحانیون شهادت میدهم که در طول سالهای فعالیتم در فرهنگستان هنر فهمیدم که همه ی مجموعه ی هنرمندان دوست دارند و این قابلیت را نیز دارند که به نظام خدمت کنند.
موسوی خاطرنشان کرد: اگر با اهالی فرهنگ و هنر خوب برخورد کنیم پاسخ خواهیم گرفت. من معتقدم که ما یک سیاست فرهنگی و فرهنگ غیر دولتی میخواهیم، همانطور که استقلال روحانیونت مهم است استقلال حوزه ی فرهنگ هم ضروری است.
وی گفت: دوران جنگ تمام شده است و اقتصاد جنگی هم به پایان رسیده است و هر چند که من از اقتصاد دوران جنگ به شدت دفاع میکنم و ما آن سالها حمایت حضرت امام(ره) را نیز داشتیم ولی طبیعیست که این سیاستها مطابق با شرایط روز باید عوض شود.
موسوی ادامه داد: بحث اقتصادی من دفاع از اقتصاد ملی، تولید ملی و سرمایههای خصوصی است. من معتقدم اگر اصل 44 ضابطهمند اجرا شود سودمند است اما اگر لنگان لنگان به سمت آن برویم فایدهای نخواهد داشت.
وی به زمان متحد شدن دو آلمان غربی و شرقی اشاره کرد: در آن زمان بحث بر سر این بود که آیا میتوان اقتصاد دو آلمان را یکی کرد یا نه. کهل به عنوان صدر اعظم آلمان در این زمینه ریسک کرد و یک دولت نیرومند و برنامهریز ایجاد کرد. در کار اقتصاد هم نیاز به یک دولت برنامهریز و قوی داریم و بنده این دولت را تشکیل میدهم.
خرداددهم